Obert el procés d’elecció del càrrec de Síndic/ca de Greuges Barcelona durant el 2021-2026

Obert el procés d’elecció del càrrec de Síndic/ca de Greuges Barcelona durant el 2021-2026

Els mandats del Síndic/a de Greuges tenen una durada de cinc anys, amb un màxim de dos mandats consecutius. El nomenament de la persona que haurà d’ocupar aquest càrrec és competència del Consell Plenari de l’Ajuntament, a proposta de l’Alcaldia.

Per a fer aquesta proposta, s’obre un procés de presentació de candidats i candidates
per part de les entitats de la ciutat i de suport ciutadà. Aquest procés serà el següent:
– S’obre un torn de consultes entre les entitats inscrites al Fitxer General d’Entitats Ciutadanes  en data 31 de desembre de 2020. 

– A partir del 15 de gener i en un termini de dos mesos, es poden proposar aquelles persones que, per la seva trajectòria personal i professional i pel seu coneixement de la ciutat, es considerin adients per exercir la funció de Síndic/a de Greuges de Barcelona. Podeu trobar el tràmit per a la presentació de les candidatures en aquest enllaç.

– Un cop presentades les candidatures, es realitzarà un procés de suport ciutadà on es difondran les candidatures i es promourà la participació ciutadana, previ al qual l’Alcaldia podrà demanar un informe, facultatiu i no vinculant, al Consell de Ciutat amb relació a la idoneïtat de les persones candidates.

– A la vista d’aquest procediment no vinculant, i consultats els grups municipals, l’Alcaldia proposarà al Plenari del Consell Municipal el nomenament del Síndic o de la Síndica de Greuges de Barcelona per al període 2021-2026, d’acord amb el que disposa l’art. 143.4 de la Carta municipal de Barcelona.

La Sindicatura de Greuges és una institució que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de ciutadans i ciutadanes, i de les persones que es trobin a la ciutat encara que no siguin residents.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.