Pep Morella: “El principal actiu d’un ateneu com La Lira són les persones. Són la força per encarar el futur”

Pep Morella: “El principal actiu d’un ateneu com La Lira són les persones. Són la força per encarar el futur”

El passat dissabte 30 de gener es va presentar el llibre LA LIRA, 150 anys fent poble. L’obra commemora els 150 anys de vida de La Lira, que des de l’any 1870 dinamitza la vida de Sant Andreu de Palomar mitjançant propostes culturals, esportives i d’esbarjo que tenen com a base el foment de valors com la integració, la igualtat, la participació i el civisme.

El president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella va destacar el paper d’entitats com La Lira, “estructures nascudes fa més de 150 anys amb una clara vocació de servei i per facilitar a la ciutadania l’accés a la formació i la cultura, a més de la difusió i la defensa de la llengua, la cohesió i la integració social, la solidaritat i l’acolliment”.

Morella també va destacar el paper dels ateneus com “entitats que formen part de l’ADN de la memòria col·lectiva i amb vocació pública, dinamitzadors socials i culturals i autèntiques escoles de democràcia”.

A l’acte van participar-hi Pau Vinyes, historiador andreuenc i autor de llibre; Lucía Martín, regidora del Districte de Sant Andreu; Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya; Enric Capdevila, president de la Societat Cultural i Esportiva La Lira, i Pep Morella, president de la FAC.

Podeu tornar a veure la presentació aquí:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.