Les restriccions del PROCICAT s’allarguen fins el 8 de febrer

Les restriccions del PROCICAT s’allarguen fins el 8 de febrer

El Govern de la Generalitat ha decidit allargar dues setmanes més les mesures i les recomanacions del PROCICAT derivades de la RESOLUCIÓ SLT/133/2021, per la qual es prorrogaven i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. L’allargament de les mesures s’allarga fins el 8 de febrer, d’acord amb la revisió de l’evolució de la taxa de contagis (Rt) i els nous ingressos hospitalaris.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya es recomana obrir els ateneus només per aquelles activitats que es detallen al document i no de manera generalitzada. Des de la FAC demanem que es continui exercint una màxima responsabilitat arreu del territori per poder garantir el compliment de les mesures establertes per garantir la seguretat de totes. Durant aquest període no es permet realitzar tallers als ateneus ja que no es considera que els participants siguin grups bombolla i se suspenen totes aquelles activitats de cultura popular i tradicional.

La mobilitat de les persones d’entrada i sortida al territori de Catalunya està restringida tots els dies de la setmana sense motiu justificat. La nova resolució indica que queda limitada l’entrada i sortida de persones de cada municipi, amb les excepcions justificades previstes. S’exceptuaran d’aquesta restricció la realització d’activitat física i d’activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs. Es recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d’ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents. Es manté el toc de queda i no es pot circular pel carrer de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte causes justificades.

Les activitats socials es limiten a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Cliqueu aquí per veure la infografia que ha publicat el Departament de Salut de la Generalitat.

Des de la FAC us seguirem informant de les noves mesures a mesura que es vagin publicant.

Deixa el teu comentari