El Cercle de Cultura reivindica el valor estratègic de la cultura en la recuperació post-COVID-19

El Cercle de Cultura reivindica el valor estratègic de la cultura en la recuperació post-COVID-19

En el marc de la gestió dels fons europeus per la recuperació econòmica, el Cercle de Cultura planteja la necessitat que aquests fons arribin als sectors culturals, per “garantir la seva capacitat de creació de valor i competitivitat, reconversió i diversificació d’activitats econòmiques tradicionals, i impuls de la innovació en altres sectors”.

El Cercle de Cultura destaca “el rol de la cultura en el procés de recuperació que hem d’emprendre amb urgència a Catalunya en el marc del consens europeu” i considera “que el sector cultural en tota la seva amplitud i complexitat, és un valor a tenir en compte per la seva contribució al creixement econòmic, generació d’un sector important que contribueix al PIB i al manteniment d’ocupació amb molta tradició i resistència.”

Es per aquest motiu que el Cercle de Cutura posa l’accent en “la cultura i la diversitat de les expressions culturals” com un “element fonamental del projecte de la Unió Europea” i considera que  “cal fomentar el desenvolupament cultural de tots els Estats membres de la UE i garantir que cap quedi enrere per manca de recursos i d’inversions en cultura”.

Podeu consultar el comunicat complet aquí.

 

Deixa el teu comentari