Un estudi científic tracta sobre l’impacte de la crisi de la Covid-19 al món ateneístic

Un estudi científic tracta sobre l’impacte de la crisi de la Covid-19 al món ateneístic

La crisi de la Covid-19 en entitats ateneístiques‘ és un estudi científic que tracta sobre l’impacte de la crisi de la Covid-19 al món ateneístic, i és obra de l’estudiant del Màster de Gestió Cultural de la UOC, Bernat Picornell i Grenzner, que analitza l’impacte general de la crisi sanitària, i concretament posa el focus en una sèrie d’entrevistes als Lluïsos de Gràcia, l’Ateneu Santcugatenc, el Casal Societat la Principal de Vilafranca del Penedès, la Lliga de Capellades, l’Associació Cultural i Recreativa La Unió Calafina i La Cate de Figueres.

Els ateneus triats per aprofundir en l’anàlisi han estat seleccionats tenint en compte criteris de situació geogràfica, pes de la massa social, pressupost anual social i pes demogràfic. La temàtica de la investigació respon a tres voluntats: l’anàlisi de l’actualitat i com aquesta interactua amb la gestió cultural, l’anàlisi i la consultoria i el reconeixement dels orígens de la cultura associativa.

El treball es fixa en una actualitat que demana respostes ràpides a com afrontar una crisi desconeguda fins a dia d’avui. La situació de la COVID-19 té un caràcter extraordinari i ha colpejat amb força molts sectors com el cultural, que n’està sorgint greument perjudicat.

Des de la Federació d’Ateneus felicitem el Bernat pel treball, però també per haver triat el món dels ateneus com a objecte d’estudi per a un treball científic com aquest.

Si vols consultar o descarregar-te el treball, pots fer-ho aquí.

Deixa el teu comentari