La FAC, l’Acadèmia Catalana de la Música i Òmnium celebren el Dia de la Música

La FAC, l’Acadèmia Catalana de la Música i Òmnium celebren el Dia de la Música

Amb motiu del Dia de la Música, diumenge 21 de juny, la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Acadèmia Catalana de la Música i Òmnium Cultural fan una celebració conjunta. És per això que fem una crida a una acció participativa amb l’objectiu de sensibilitzar i valorar la capacitat de transformació i d’acompanyament que té la música a les nostres vides i a la nostra societat.

Mitjançant la difusió del vídeo que trobareu a sota, l’Acadèmia anima a tothom a sortir diumenge 21 de juny a les 19.55 h als balcons, terrasses i places i tocar un instrument, cantar, ballar o fer sonar ben fort la cançó Hallelujah de Leonard Cohen sigui amb la lletra original o amb qualsevol de les versions existents en català.

Fem que aquest sigui un Dia de la Música inoblidable que serveixi per donar ànims al col·lectiu d’artistes que treballen en el món musical.

 

Manifest conjunt:

Cada 21 de juny ens apleguem per celebrar el Dia de la Música, per reivindicar-la, per fer-la valdre, per estimar-la. Aquest any ens toca reunir-nos per fer costat als i les professionals i a totes aquelles persones que d’una o altra manera fan possible que la música ocupi un lloc preeminent a les nostres vides.

Hi ha una música per a cada situació, per a cada moment de la vida, per a qualsevol estat d’ànim. Hem passat uns mesos en els quals la música no ha deixat de sonar en els nostres confinaments, mentre molta gent donava el millor de si mateix, als hospitals, als camps, als mercats, als laboratoris…
En algun moment algú ha volgut contraposar la seguretat sanitària a la cultura en viu i especialment a la música, però reduir la música a una caricatura no és socialment acceptable i prohibir-la seria com eliminar el riure i el plor de les nostres vides. Les emocions no són perilloses ni tòxiques, ens permeten ser empàtics i aprofundir en l’autoconeixement. La música és l’instrument i el vehicle per aconseguir-ho.

Fa poques setmanes, tot i que ha passat massa desapercebut, l’OMS (l’Organització Mundial de la Salut), va emetre un informe científic en el qual instava als Estats a introduir la cultura, i especialment la música, en els sistemes sanitaris. Hi ha països de l’entorn europeu que ja utilitzen la música com a eina fonamental en el sistema educatiu, i la seva presència als seus mitjans de comunicació és incontestable. Són generalment països reconeixibles pel seu paisatge sonor.

Amb el convenciment que comptem amb el talent i el potencial per fer de la música un dels motors i dels pilars de la nostra societat, afrontem aquesta situació indesitjable que ens ha imposat la pandèmia de la Covid amb la millor disposició per convertir-la en una oportunitat per a un sector acostumat a viure en crisi permanent. És el moment de donar el millor de nosaltres mateixos i de fer el que sabem de la millor manera possible.

Feliç Dia de la Música a tothom!!

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.