Les associacions i les fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència durant l’estat d’alarma

Les associacions i les fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència durant l’estat d’alarma

Justícia faculta les associacions i fundacions perquè, tot i que no estigui previst en els seus estatuts, puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma pel COVID-19. No obstant això, degut a l’emergència sanitària, les entitats podran ajornar la presentació obligatòria dels comptes anuals i altres documents. Els terminis legals començaran a comptar a partir de la data de la finalització de l’estat d’alarma.

A més de la presentació dels comptes anuals, la norma també suspèn temporalment els terminis per a la seva elaboració i aprovació, i els previstos per a la reunió dels òrgans col·legiats. Si aquestes reunions ja havien estat convocades abans de la declaració de l’estat d’alarma, es podran ajornar o modificar. I es podran adoptar acords, fins i tot sense necessitat de reunió, perquè les entitats puguin continuar treballant quan sigui necessari.

Facilitats per a les juntes de propietaris

El nou decret llei aplica un règim similar per a les juntes de propietaris de les comunitats en règim de propietat horitzontal pel que fa a la suspensió de terminis, la celebració de reunions i l’adopció d’acords.

Les associacions i les fundacions es poden adreçar al correu electrònic dgdret.justicia@gencat.cat per resoldre dubtes sobre la normativa durant l’emergència sanitària.

Aquestes mesures estan incloses en un nou decret llei, ja aprovat pel Govern, que dona solucions per a la gestió d’aquestes entitats durant el confinament. L’objectiu de la nova regulació és salvaguardar els interessos de les associacions i fundacions en la situació extraordinària provocada per la declaració de l’estat d’alarma. La Generalitat té competències exclusives en matèria de dret civil.

1 Comment

  • Publicat fa 12/04/2020

    Beatriu QUINTANA

    A l Ateneu de lliça d Amunt teniem una assemblea prevista pel 25 de març per valorar 3 projectes d explotació del bar de l Ateneu, que ha quedat posposada.

    Degut a la situació actual, ens agradaria saberbsi hi hauria la posibilitat de fer la assemblea de socis de manera telemática: una assemblea en la qual es presentarien les candidatures i una votació del projecte mes ben valorat.

    Ens agradaria poder rebre assessorament per saber com podriem procedir

Deixa el teu comentari