No us renteu les mans! Carta del president de la FAC a totes les entitats

No us renteu les mans! Carta del president de la FAC a totes les entitats

El president de la FAC, Pep Morella, s’ha adreçat avui a totes les entitats de la Federació d’Ateneus de Catalunya de manera telemàtica a través d’una carta, on encoratja a tothom a seguir remant per mantenir viva la cultura associativa. La carta és la següent

 

No us renteu les mans!

Les entitats sempre sabem quan ens hem d’embrutar les mans, arremangar-nos i amb l’aigua al coll tirar endavant un projecte. Ara és un d’aquests moments; hem de gestionar una entitat a distància i reorganitzar un calendari, que de per si ja tenim atapeït, però estic segur que ho sabrem fer.

Un cop ja hem passat la primera setmana i hem après a ressituar-nos en un escenari que cap de nosaltres havia viscut abans, quan ja tenim tota la informació, el rebost ple, el llistat de museus, pel·lícules, llibres i música que podem veure des de casa, i que ja comencem a assumir que en tenim per uns quants dies; ara cal, si encara no ho heu fet, posar-nos a treballar i utilitzar la tecnologia per descobrir tots els recursos que podem fer servir per seguir les nostres gestions diàries. Alguns haurem d’aprendre, altres ens haureu d’ensenyar. Ja tenim aquí un primer objectiu.

El ritme del dia a dia accelerat de les nostres entitats s’ha frenat en sec. A aquest fet excepcional li hem de buscar la part positiva i l’oportunitat. D’això el voluntariat en sabem. Potser és un bon moment per posar-nos a complimentar la documentació feixuga que per manca de temps sempre queda per fer, com són les dades de l’anuari de la FAC. Aquesta eina tan incòmoda d’omplir, quan la tenim actualitzada amb la informació de tots els ateneus federats, es converteix en una eina molt potent per reivindicar davant de les administracions el pes dels ateneus i de l’associacionisme cultural dins del nostre país. Ja tenim un segon objectiu.

Altres opcions a fer són la de revisar les nostres activitats, fins i tot les nostres entitats i veure com podem millorar el seu funcionament, els seus procediments, la seva proposta d’activitats. Ara tenim tot aquell temps que sempre hem desitjat tenir, per poder planificar, organitzar, crear i per adaptar-nos al segle XXI.

Un cop sortim d’aquest atzucac, ho hem de fer amb les entitats més fortes i preparades per poder tornar a ser els dinamitzadors, els motors culturals i també econòmics del nostre municipi, i per això cal estar preparats i organitzats. Si alguna cosa tenim ara, és temps per fer-ho. Ja tenim un tercer objectiu.

Quan mirem el calendari, l’hem de mirar de manera positiva i efectiva. Què vull dir? Que hem d’aconseguir reubicar el màxim d’activitats de la nostra programació, només anul·lant el que sigui impossible de situar. Serà la nostra aportació per ajudar al sector cultural.

Sempre que la salut ho permeti, us animo a estar actius. Des de la Federació seguim treballant per mantenir-vos informats de totes les notícies que, com entitat, us puguin afectar. Visiteu el nostre web i reviseu tots els serveis i recursos que teniu a la vostra disposició. Ja tenim un quart objectiu.

Però, per damunt de tot estem les persones, i el meu desig és que totes i tots estigueu bé, i que les vostres famílies i entitats tinguin el mínim d’afectació i en cas contrari, tingueu una ràpida recuperació.

Una abraçada ben forta, ens veiem aviat.

Pep Morella

Carta en PDF

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.