La Societat Coral i Recreativa ‘La Verbena’, denuncia la prohibició de la Junta Electoral de celebrar la Trobada Anual de Gegants a Sant Joan de Vilatorrada

La Societat Coral i Recreativa ‘La Verbena’, denuncia la prohibició de la Junta Electoral de celebrar la Trobada Anual de Gegants a Sant Joan de Vilatorrada

L’Ateneu de Sant Joan de Vilatorrada, la Societat Coral i Recreativa La Verbena, ha publicat un comunicat al qual ens afegim des de la Federació d’Ateneus de Catalunya, on es denuncia el retrocés de drets i de llibertats que suposa prohibir una Trobada de Gegants diumenge 10 de novembre, un esdeveniment vinculat a la cultura popular i que res té a veure amb el procés electoral que s’estarà desenvolupant paral·lelament. El posicionament ve arran de la prohibició de la Junta Electoral de Manresa de celebrar la Trobada Gegantera anual a Sant Joan de Vilatorrada aquest diumenge. El comunicat de l’entitat és aquest:

Des de la Societat Coral i Recreativa La Verbena, una entitat sense ànim de lucre, volem fer notar la nostra indignació amb la decisió presa per la Junta Electoral de Manresa de prohibir la Trobada Gegantera de Sant Joan de Vilatorrada, el diumenge dia 10 de novembre, al·legant que pot interferir en la jornada electoral.

Fa tot just un any que estem preparant aquesta trobada, on acollirem fins a nou colles vingudes d’arreu del país, incloent una colla que ve d’Alaior (Menorca). Amb aquesta negació, la Junta Electoral no tant sols ataca a la nostra entitat, sinó que també ho fa a la Cultura i a tot un municipi amb diverses maneres de pensar. Els Gegants són del poble, de tot un poble que quan gaudeix de la Cultura Popular ho fa indistintament dels colors polítics de cadascú. És per això que la decisió arruïna la il·lusió de molts infants que any era any esperen aquesta trobada que es porta a terme des de fa 37 anys.

Per aquestes raons, volem denunciar públicament la incongruència d’aquesta decisió, i al mateix temps demanem a la JEC que reconsideri i rectifiqui el que considerem que és una prohibició del tot absurda.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.