Es presenta a la Sénia la publicació de la IV Beca Terra d’Ateneus

Es presenta a la Sénia la publicació de la IV Beca Terra d’Ateneus

El proper dissabte 28 de setembre, a les set de la tarda, es presentarà al Centre Obrer de la Sénia la publicació Converses després de la partida. Consciència i sociabilitat a La Sénia del segle XX: Estudi del Centre Obrer i el Club Moderno, de les historiadores Victòria Almuni i Eva Garcia Lleixà. Aquest treball, publicat per editorial Afers, és resultat del projecte guanyador de la quarta edició de la Beca de Recerca Històrica Terra d’Ateneus, convocada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC).

Hi intervindran:

  • l’Il·lm. José Ramon Bellaubí, alcalde de la Sénia
  • El Sr. Vicent Olmos, editorial Afers
  • El Sr. Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya
  • La Sra. M. Àngels Blasco, directora general de Cultural Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’Institut Ramon Muntaner
  • Les Sres. Maria Victòria Almuni i Eva Garcia Lleixà, autores del llibre

En aquest estudi, Almuni i Garcia Lleixà analitzen la història del segle XX d’un poble, la Sénia, a través de l’evolució de dos entitats associatives com el Centre Obrer i el Club Moderno, posant èmfasi en els processos ideològics derivats de les circumstàncies econòmiques, socials i polítiques de la comunitat que el defineix, així com observant els mecanismes de relació establerts per cada entitat entre els seus socis i l’adaptació a les circumstàncies de cada moment. Així doncs, aquest llibre utilitza fonts escrites, iconogràfiques i orals per recrear el mosaic d’esdeveniments, pensaments i actituds que han construït una part important de la memòria històrica de la Sénia contemporània. Restauració, República, Guerra Civil, Franquisme i Transició se succeeixen en l’esdevenir de les dues entitats protagonistes i de la gent que les va tirar endavant.

Per a més informació: https://editorialafers.cat/botiga/ca/terra-d-ateneus/461-converses-despres-de-la-partida-consciencia-i-sociabilitat-a-la-senia-del-segle-xx-estudi-del-centre-obrer-i-el-club-moderno-9788416260744.html 

Trobareu la invitació clicant aquí.

Deixa el teu comentari