La FAC emociona amb un homenatge sorpresa al conseller Puig a Bèlgica, amb un concert de la gira ‘OCTUBRE’ d’A Grup Vocal

Els representants de les onze entitats desplaçades a Brussel·les, van tenir l’oportunitat també de ser rebudes pel president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a la Casa de la República de Waterloo.

El passat cap de setmana del 24 i 25 de novembre, el col·lectiu Ateneístic ‘Ateneus per la Democràcia’ va organitzar, amb el suport de la Federació d’Ateneus de Catalunya, una sortida a Brussel·les per homenatjar per sorpresa el conseller de cultura a l’exili, Lluís Puig a l’església Sant Jean Baptiste au Béguinage, una activitat on també hi va col·laborar el Casal Català de Brussel·les.

En la comitiva, formada també pel president de la Federació, Salvador Casals, i el gerent, Jordi Casassas, hi van viatjar els components del conjunt A Grup Vocal, que enguany estan fent la gira per la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya amb la producció de la FAC ‘OCTUBRE. Cançons per la llibertat’, que van homenatjar amb un concert al conseller Puig a l’església.

La interpretació de cançons tan emotives com l’Emigrant d’Emili Vendrell, el Què volen aquesta gent, de Maria del Mar Bonet, o el Catalunya Comtat Gran (la versió antiga d’Els Segadors), van fer saltar les llàgrimes d’emoció als assistents del concert, al conseller Puig i als propis integrants del conjunt, que van haver de gestionar les emocions entre cançó i cançó.

En acabar el concert, el president de la FAC, Salvador Casals, va explicar que aquesta actuació inspirada en els fets de l’1 d’octubre “vol ser un crit a la llibertat”. Segons Casals, volien ensenyar l’espectacle a Puig perquè els ateneus tenen una “relació molt especial i estreta” amb el conseller.

Al seu torn, el conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, va explicar que escoltar aquestes peces té “una doble càrrega emotiva des de l’exili” per a ell, tant pel seu contingut com pel retrobament amb els ateneus. Puig va aprofitar per recordar la feina que es fa des de l’exili, i va convidar a tothom a sumar-se a les iniciatives del Consell per la República en una entrevista exclusiva que es publicarà a la propera Revista Ateneus.

Al capvespre, l’expedició ateneística i A Grup Vocal, van tenir l’oportunitat de ser rebuts pel president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i el conseller Puig, a la Casa de la República a Waterloo. Les emocions es van tornar a fer visibles amb la interpretació de dues peces per part del grup que dirigeix Marc Sambola i que van deixar palès que, malgrat totes les adversitats, “els catalans ja estem guanyant”, com va afirmar el president Puigdemont.