Més d’1,5 milions d’associats segons el darrer informe de l’Associacionisme a Catalunya

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies -a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària- juntament amb l’Observatori del Tercer Sector i la col·laboració de les entitats, ja ha publicat l’Informe de l’Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya, que destaca que a Catalunya hi ha unes 24.000 entitats, i s’estima que hi ha vinculades unes 510.000 persones voluntàries, i prop d’1.550.000 d’associades.

Territorialment, les dades apunten al treball des de la proximitat, ja que el 43% de les entitats desenvolupen la seva activitat només en el mateix municipi on tenen la seu. El 13% ho fan a la comarca, el 9% a la província i el 20% a tot Catalunya. Quant a la dimensió, un 32% de les organitzacions només tenen entre 3 i 30 persones associades, mentre que les que compten amb més de 250 socis en són un 17%.

L’informe ja està disponible per tothom al web del Departament de treball. El podeu consultar ací.