La XAC demana la modificació de les bases de les subvencions 2017

La XAC demana la modificació de les bases de les subvencions 2017

La Xarxa d’Associacionisme de Catalunya (XAC), de la que la Federació d’Ateneus de Catalunya forma part, ha demanat la modificació de les bases de les convocatòries de subvencions, que es van veure afectades per l’aplicació del 155 i la intervenció del Govern de l’Estat Espanyol, per facilitar que la justificació permeti presentar despeses executades fins al 31 de març de 2018.

Aquest demanda s’emmarca davant de la situació d’incertesa produïda per la comunicació del 23 d’octubre, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat anunciant el bloqueig, per part del Govern espanyol, de més de 10 milions d’euros en subvencions dirigides a projectes associatius juvenils i d’acció cívica i comunitària. Aquest bloqueig ha afectat a l’activitat ordinària de les entitats i associacions subvencionades que, en alguns casos, van aturar la seva activitat i projectes, desconvocar actes programats i fins hi tot l’acomiadament de membres dels equips tècnics.

L’afectació d’aquesta intervenció no va finalitzar fins a final de novembre, fet que genera problemes a les entitats i associacions que van aturar o posoposar actes i accions. És per això, que la XAC ha demanat que les entitats puguin programar i desenvolupar les accions que tenien previstes per tal de garantir la la quantía subvencionada fins a finals de març.