Referèndum 1-O

Referèndum 1-O

Donat que algunes entitats federades heu consultat sobre la possibilitat de disposar les vostres seus com a espais electorals per a la convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya convocat l’1 d’octubre de 2017 pel Govern de la Generalitat, el servei jurídic de la Federació d’Ateneus de Catalunya informa que en aquest cas: desconeixem les conseqüències derivades de llogar o cedir un local com a espai electoral pel Referèndum.

Només podem fer-vos coneixedores de les amenaces publicades pel Govern espanyol, les quals posen de manifest que el Referèndum és una activitat il·legal. Tanmateix, tot allò que serveixi per poder realitzar la comtesa electoral podria tenir corresponsabilitat. Ara bé, aclarim que en termes generals ens movem en la incertesa.

Per tant, d’entrada, recomanem a les entitats interessades en cedir un espai propi com a espai electoral, que convoqui prèviament una assemblea general de socis per tal d’arribar a un consens de posicionament vinculat a aquesta decisió.

També avancem que, de consensuar la cessió de l’espai com a seu electoral i executar-la, podríeu rebre una carta del Govern espanyol demanat explicacions sobre l’actuació. Aquest podria efectuar sancions jurídiques i/o econòmiques a les persones voluntàries i/o a l’entitat.

Lamentem no poder facilitar una informació en l’àmbit legal més exhaustiva. Preguem us feu càrrec del clima d’incertesa propi d’una situació extraordinària.

Aprofitem per recordar-vos que la Federació d’Ateneus de Catalunya ha publicat un manifest en suport a la convocatòria del Referèndum per la Independència de Catalunya.

Informació relacionada i normativa electoral: