En favor de la DEMOCRÀCIA

En favor de la DEMOCRÀCIA

La Federació d’Ateneus de Catalunya, davant l’atac democràtic que vivim aquests dies comuniquem que:

Fem una crida a la mobilització ciutadana i pacífica al carrer en defensa del dret de llibertat d’expressió i associacionisme i en defensa de les institucions del país. En el marc de la macrooperació judicial i policial que la Guàrdia Civil està duent a terme en diverses seus de departaments i altres edificis de la Generalitat de Catalunya; detencions a càrrecs i treballadors públics; citacions a alcaldes i alcaldesses a declarar; violacions dels enviaments postals; registres a empreses d’enviament i confiscació de material; censura i repressió a la premsa, denunciem l’atac a la democràcia perpetrat pel Govern espanyol.

Des dels ateneus i casals, estem compromesos amb la democràcia, dret fonamental dels pobles. No podem permetre que se’ns retalli la voluntat bàsica d’exercir el dret a votar l’autodeterminació de Catalunya el proper 1 d’octubre de 2017. L’amenaça, la coacció i l’estat de setge que estem vivim és inadmissible.

En aquest estat d’excepcionalitat i cada dia, condemnem l’actitud autoritària i intolerant del Govern espanyol. Apel·lem al drets essencial i inalienable de les societats democràtiques que reconeix el  dret a decidir el seu futur polític. Exercir la llibertat d’expressar la consciència nacional i la voluntat d’autogovern del poble de Catalunya és un dret que la història ens ha ensenyat a blindar. Avui, més que mai, sortim al carrer per desnaturalitzar la presa de llibertats i l’agressió coordinada contra el Govern de Catalunya. Avui defensem la DEMOCRÀCIA.