Dia Mundial del Teatre 2017: un dia o tot l’any?

Dia Mundial del Teatre 2017: un dia o tot l’any?

Professional o amateur? Esquerra o dreta (de l’escenari)? 8% o 21% d’IVA? Són alguns dels dilemes que el teatre professional, l’amateur i els teatres d’ateneus es plantegen en la celebració conjunta del seu dia.

La  Xarxa de Teatre d’Ateneus de Catalunya (XTAC) de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), la Federació de Grups Amateurs de Teatre i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) han celebrat conjuntament el Dia Mundial del Teatre en un acte al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, el dilluns 27 de març.

Les tres entitats convocants han reivindicat el teatre i la cultura com a eines imprescindibles de cohesió i enriquiment social, denunciant la precarietat a tots nivells en què viuen el teatre i la cultura en la nostra societat.

Salvador Casals, president de la FAC; Josep Rafecas, president de la FGATC i Àlex Casanovas, president de l’AADPC han llegit el manifest elaborat entre les tres entitats convocants: “Dia Mundial del Teatre: un dia o tot l’any?”

Mònica Lucchetti i Carles Beltran han vestit l’acte amb la interpretació d’un fragment de l’espectacle “ROIG”, un recital d’homenatge a Montserrat Roig i l’actuació del grup de teatre amateur Filagarsa amb fragments de l’espectacle “KBARRET”.

L’actriu, directora de grup amateur i secretària general de l’AADPC, Rosa Andreu ha presentat l’esdeveniment i ha llegit, per cloure, el Manifest Internacional del Teatre.

(fotografia: Aleix Lòpez)