Exposició i llibre dels ateneus a l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat

Exposició i llibre dels ateneus a l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat

L’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat acollirà la presentació del llibre Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya contemporània” el proper dijous, 30 de març de 2017 a les 20h, a la sala del Joan Brillas (carrer Àngel Guimerà, 27-29 d’Esplugues de Llobregat).

Els historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, són els coautors de la publicació, que fa un recorregut pel moviment associatiu al Principat de Catalunya des de l’Edat mitjana fins a l’actualitat, tot destacant la seva aportació a la formació intel·lectual de les classes subalternes.

A més de remarcar la centralitat dels ateneus en la tasca culturitzadora i polititzadora de les classes populars, l’obra incideix en la tipologia d’aquestes entitats associatives, les quals, des de vessants ideològics diversos, acompleixen un objectiu cohesionador dels sectors socials que s’hi identifiquen.

L’Avenç, paral·lelament, acollirà l’exposició “Ateneus: Cultura i llibertat” basada en el mateix llibre, del 7 al 30 de març.

Si la teva entitat vol acollir la presentació del llibre o l’exposició itinerant, posa’t en contacte amb la FAC enviant un correu a: ateneus@ateneus.cat.