#DASC2017: programa activitats pel foment de la lectura al teu ateneu

#DASC2017: programa activitats pel foment de la lectura al teu ateneu

  • El foment de la lectura serà l’eix central de les activitats del Dia de l’Associacionisme Cultural 2017
  • Inscriu les activitats del teu ateneu al formulari abans del 17 d’abril
  • L’1 de juny es celebrarà l’acte inaugural del #DASC2017 al Orfeó Martinenc de Barcelona

Per tercer any, animem a les entitats a obrir les portes de les vostres seus a la ciutadania en el marc del  Dia de l’Associacionisme Cultural 2017 (DASC), que se celebrarà del divendres 2 al diumenge 4 de juny. La voluntat és donar a conèixer la gran riquesa del teixit associatiu cultural del nostre país a través de xerrades, exposicions, assajos oberts, concerts, tallers, etc.

Podeu introduir les activitats que programeu al FORMULARI que trobareu a la pàgina del DASC fins al 17 d’abril inclòs. La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals farà la difusió de les activitats a través dels canals de comunicació institucionals (Agenda Cultural, web del Departament de Cultura i de la Generalitat de Catalunya, Culturapopular.mes, xarxes socials, etc.) a partir de la primera setmana de maig.

Us recordem que podeu utilitzar l’etiqueta #DASC2017 per difondre les vostres activitats a les xarxes socials.

Com a novetat, enguany us convidem a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular. Per aquest motiu, hi ha habilitat un espai al formulari per a què pugueu especificar els actes que impulseu en aquest camp. A tall d’exemple, us proposem:

  • Lectures en obert de rondalles, llegendes, endevinalles populars, dites, textos sobre tradicions…
  • Lectures dramatitzades
  • Conta-contes per a la canalla
  • Clubs de lectura de cultura popular
  • Conferències sobre escriptors de cultura popular
  • Itineraris vinculats amb llegendes, rondalles…

A la pàgina del DASC també podreu consultar el resum estadístic i de valoració de les Jornades de portes obertes de l’any passat. Hi són incloses les dades de les respostes  extretes del “Formulari de valoració” facilitat a les associacions que hi van participar.

El dijous 1 de juny a les set de la tarda es celebrarà, al Orfeó Martinenc (Avinguda Meridiana, 97 08026 – Barcelona) l’acte institucional inaugural. Durant l’acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. Està prevista l’actuació de Els Lluïsos de Taradell, la cobla més antiga de Catalunya.