Una vintena d’ateneus actius pel #DASC2016

Una vintena d’ateneus actius pel #DASC2016

Aquest 2016 serà el segon any en que els equipaments culturals associatius de Catalunya faran jornades de portes obertes dedicades a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Del 3 al 5 de juny de 2016, la Generalitat de Catalunya impulsa una nova edició del Dia de l’Associacionisme Cultural del 2016.

El divendres 3 de juny a les set de la tarda tindrà lloc als Lluïsos de Gràcia de Barcelona l’acte institucional inaugural amb la presència del Conseller de Cultura, Santi Vila. L’acte inclourà una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa, a càrrec de Jordi Baltà. També hi haurà espai per al lliurament de diplomes a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2016.

Enguany, s’han inscrit més de 150 activitats de 121 entitats culturals de 70 municipis. 22 ateneus federats s’han sumat a la iniciativa i oferiran una quarantena de propostes culturals als seus equipaments, oberts a la ciutadania (exposicions, xerrades, visites, arts escèniques, etc.). L’objectiu és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

Podeu consultar el cercador de l’agenda cultural o el mapa d’activitats del #DASC2016.

Us proposem l’ús de l’etiqueta #DASC2016 com a eina de difusió de les vostres activitats a les xarxes social.

 

Els ateneus al #DASC2016

La Federació d’Ateneus de Catalunya és una de les entitats que participarà activament al Dia de l’Associacionisme Cultural Català, com ve fent des de l’any del seu impuls, el 2014. Ha programat dues activitats en entitats federades el dia 4 de juny:

  • Taula rodona “La integració sociocultural als ateneus”, tertúlia amb membres d’entitats federades (de 10 a 12, al Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts: cantonada c/Torres i Bages, 1 amb c/Ramon Camps, 2)
  • Exposició “Ateneus. Cultura i llibertat”, mostra sobre l’evolució del moviment associatiu català (del 31/05/2016
    al 19/06/2016 al Centre Moral i Instructiu de Gràcia, Barcelona).