La secció de teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou, guanyadora del Premi Max Aficionado 2016

La secció de teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou, guanyadora del Premi Max Aficionado 2016

La Secció de Teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou rebrà el Premio MAX Aficionado 2016. L’entitat cultural porta 106 anys impulsant la creació i l’accés a les arts escèniques des de d’aquest barri barceloní.

Des de fa més d’un segle, la Secció de Teatre ha afavorit la creativitat industrial des de principis del s. XX. Han estat diversos els autors que es van iniciar a la dramaturgia al Centre, com Jordi Galcerán o Àfrica Ragel; el director de cinema Enric Folch o les actrius Mercedes Pastor i Xènia Reguant.

El Centre ha dut a terme una tasca ininterrompuda en els camp`s educatiu, cultural, esportiu i de lleure. Avui l’entitat s’assegura un futur pròsper: a més de seguir preparant representacions i lectures teatrals, el Centre també es dedica a les tertúlies literàries, a la promoció i ensenyament de la música clàssica i moderna amb concerts i la posada en marxa del Coro Poblenou, els balls populars, la dansa clàssica i el foment d’altres activitats com l’organització d’excursions, activitats esportives o tallers de pintura i manualitats, entre d’altres.

La darrera obra presentada per la secció ha estat “La síndrome de Bucay”, dirigida per Anna Bedmar, en al·lusió al psico-dramaturg, terapeuta gestàltic i escriptor argentí. La pròxima estrena del grup serà “El dubte”, dirigida per Xavier Oliver Casanova.

Els Premios Max de las Artes Escénicas van ser creats el 1998 per la SGAE per a reconéixer la tasca de professionals i qualitat de les produccions més destacades de l’any en l’àmbit de les arts escèniques.

Imatge del grup de teatre (font: arxiu del Centre Moral i Cultural del Poblenou).