‘El somni d’una nit d’estiu’ estrena l’Espai A 2016

‘El somni d’una nit d’estiu’ estrena l’Espai A 2016

La 5a edició d’Espai A arrenca aquest 2016 amb 15 espais, 15 espectacles i una cinquantena de funcions. La programació comença el diumenge 17 de gener (18h), al Teatre de Sarrià de Barcelona amb Sotacabina Teatre amb  El somni d’una nit d’estiu. La selecció d’espectacles de dansa, teatre, cant coral i formacions musicals recorrerà el territori català del gener al juny del 2016.

Des de fa cinc anys, l’Espai A genera un circuit estable per als espectacles amateurs. En aquesta cinquena edició més de cinquanta actuacions seran vistes durant els propers tres mesos a una quinzena d’ateneus del país. Així, l’Espai A dota de contingut els ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. El seu objectiu és posar a l’abast del públic general produccions de nivell dins els àmbits del teatre, del cant, de la dansa i de la música, així com també potenciar i impulsar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs.

Enguany, els ateneus que formen part del projecte han pogut escollir entre tretze espectacles diferents: tres propostes corals (Cor Xàntica, Cor de Cambra Dyapason i Grup Vocal Zetzània), tres espectacles de dansa(Esbart Manresà de dansaires, Esbart Dansaire de Mollet i Esbart de Marboleny), tres espectacles de música(Banda Unió Musical de Tarragona, Banda d’Esparraguera i Rondalla Puiggraciós), i quatre espectacles de teatre (Filagarsa, Set de Màgia, Grup de Teatre “Els Carlins” i l’Escotilló GT).  A més, en les línies de teatre i música, es comptarà amb dos grups convidats: Sotacabina Teatre amb una adaptació de El somni d’una nit d’estiu i amb New Talent Combo amb el repertori Jazz Standards.

Un any més es presenta l’Espai A, un circuit d’arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració de Moviment Coral Català, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats MusicalsAgrupament d’Esbarts Dansaires.