El patrimoni immaterial a Barcelona, com no l’has viscut mai!

El patrimoni immaterial a Barcelona, com no l’has viscut mai!

Viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i dotar-la d’un fons teòric. Aquestes són només algunes de les motivacions que expliquen el perquè de Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona (del 21 al 24 de gener de 2016 a la Fabra i Coats, a Sant Andreu, Barcelona).

Els ateneus seran presents a la mostra a través de l’estand que la Federació d’Ateneus de Catalunya instal·larà a l’espai i les dues activitats que organitzarà: una taula rodona i una exposició fotogràfica.

Consulteu el programa complet de la mostra Som Cultura Popular

Hi trobareu propostes tan diverses com les que aglutina el Museu Nòmada, un espai amb 35 exposicions divulgatives de cultura popular que, sota el guiatge del Museu Etnològic de Barcelona, evidencien fins a quin punt la riquesa del teixit associatiu i cultural del país és capaç d’explicar-se d’una manera eficaç i atractiva. Però no sols això, durant quatre dies Som Cultura Popular permetrà convocar als espais de Fabra i Coats i Can Fabra de Sant Andreu una trentena d’entitats de la ciutat de Barcelona i una vintena més d’arreu dels territoris de parla catalana per participar en una singular mostra d’entitats. Us proposem també una programació potent de curts i filmacions de cinema etnogràfic, més d’una trentena de presentacions de temàtiques diverses a proposta de les entitats participants —que en són un centenar, en un exercici inèdit de col·laboració interdisciplinària—, 11 debats oberts, 4 conferències, la mostra de publicacions i de productes artesans, l’espai de gastronomia amb tastos i degustacions de l’associació gracienca El Cargol Graciós i les activitats que organitza l’Institut Català de la Cuina.

La Mostra recull també les propostes per a escolars i professionals de la cultura que tenen com a fil conductor els materials tradicionals, i farà més visibles que mai les actuacions de cultura popular que tindran lloc principalment durant el cap de setmana a l’esplanada de Can Fabra i que ompliran de música i dansa un espai pensat per viure la festa i compartir experiències.