Presentació del treball guanyador de la I Beca Terra d’Ateneus

Presentació del treball guanyador de la I Beca Terra d’Ateneus

El proper 12 de novembre, a les 19h, es presentarà al Temple Romà de Vic el llibre “Societat i sociabilitat. El Cercle literari i els inicis de l’associacionisme recreatiu, cultural i polític a Vic (1848-1902)”, de David Cao Costoya.

Aquesta publicació és el resultat de la I Beca de recerca història Terra d’Ateneus, convocada l’any 2014 per l’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb l’objectiu d’estudiar la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric.

El llibre de Cao reconstrueix un segment del teixit associatiu de la ciutat de Vic, conformat pels espais de sociabilitat formal de tipus recreatiu, cultural i polític, durant la segona meitat del vuit-cents, entre els quals cal destacar el Cercle Literari de Vic, amb una importància decisiva en la vida cultural i associativa de la ciutat.

L’edició d’aquest treball ha anat a càrrec de l’editorial Afers.

Descarrega’t el targetó per assistir a la presentació.