Jornada de treball sobre la nova normativa europea de cobrament

Jornada de treball sobre la nova normativa europea de cobrament

Com a conseqüència de la propera entrada en vigor del nou SEPA II amb efectes a partir de l’ 1 de febrer de 2016, Banco Santander, entitat col·laboradora de la Federació d’Ateneus de Catalunya, convoca a les entitats associades a una Reunió de treball que tindrà lloc el proper dia 5 de novembre de 2015 a l’Auditori de l’oficina de l’entitat bancària a Passeig de Gràcia, 82 (Barcelona).  L’horari previst serà de 16’30 a 18 hores.

La jornada està pensada perquè sigui profitosa per conèixer els aspectes regulatoris bàsics de la normativa europea, que busca homogenitzar els procediments bancaris de cobrament i pagament en tots els països de la zona euro. La jornada servirà per resoldre dubtes a les entitats per adaptar-se al nou marc.

La Zona Única de Pagaments en Euros permet realitzar operacions en qualsevol entitat financera de la zona euro. Es pot, per exemple, domiciliar factures o realitzar transferències sempre que hagin adaptat a SEPA els comptes corrents, que incorporen quatre dígits més (el codi del país i un dígit de control). L’entrada en vigor de SEPA ha comportat canvis administratius, financers i tècnics i implica la introducció de nous productes i serveis. Entitats i empreses s’han vist obligades a realitzar un procés de migració tecnològica i informàtica per adaptar-se a la nova normativa.