La FAC participa en recuperar la memòria cinematogràfica de la Guerra Civil

Us agradaria que els autors d’Esborrat pel feixisme vinguessin a la vostra entitat per explicar-vos el projecte? Només cal que ens envieu un correu a ateneus@ateneus.cat amb el nom de la persona de contacte i una proposta de dates.

Esborrat pel feixisme és un projecte que vol ser un exercici de recuperació històrica per tal de rescabalar part de la memòria cinematogràfica de la Guerra Civil que la dictadura franquista va intentar amagar i destruir.

Tenim moltes preguntes sense resposta encara a dia d’avui: On està la memòria audiovisual de la Guerra Civil? Com és possible que tinguem més imatges de l’Holocaust que de la Guerra Civil? Per què les escasses imatges del conflicte no han format part de la nostra educació? Què es va enregistrar? Qui van ser els primers reporters de guerra?

L’objectiu del projecte és treure a la llum la història de la Guerra Civil narrada per la productora Laya Films i que, a dia d’avui, encara roman oculta. Tot plegat per tal que aquestes imatges formin part de la memòria col·lectiva de la nostra societat d’una vegada per totes.

Aquesta història és una i a la vegada moltes històries.

La història d’una fe indestructible en el poder transformador del cinema. La que es respirava a Laya Films, productora del Comissionat de la Propaganda de la Generalitat de Catalunya durant l’època de la II República que va retratar fidelment i infatigablement l’altra Espanya, la perdedora, i els estralls de la Guerra Civil.

Podeu trobar tota la informació a: http://www.esborratpelfeixisme.com