stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://dev.ateneus.cat/wp-content/uploads/Desfolcat2019-Banner-468x60-px.gif

Som Premi Nacional de Cultura!

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). Amb aquesta distinció, la Generalitat reconeix la tasca extraordinària de gestió de la diversitat ateneista del nostre país i de la contribució a la cultura durant els seus trenta-cinc anys d’existència, i pel fet de ser el motor de la tradició ateneista que, des del segle XIX, ha canalitzat molts dels impulsos i els anhels col·lectius del país per millorar l’entorn, construir una societat més sòlida i promoure valors compartits per a la defensa de la cultura i la llengua catalanes.

Què és el Premi Nacional de Cultura?

El Premi Nacional de Cultura és la distinció de més rang que existeix a la cultura catalana, i s’entrega a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

L’acte d’entrega dels premis serà el 4 de juliol al Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat, un escenari que havia estat en desús des de 1988 i que darrerament l’ajuntament d’El Prat l’ha enderrocat i l’ha tornat a construir de nou. La FAC no estarà sola en aquesta cerimònia. A més de la Federació, la Generalitat, a través del CoNCA, també ha distingit amb el Premi Nacional de Cultura a diverses personalitats i entitats que han merescut també aquesta consideració. La llista completa és la següent: Federació d’Ateneus de Catalunya, Maria Bohigas (editora i traductora), Jaume Cabré (escriptor), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Litterarum Móra d’Ebre · Fira d’espectacles literaris, Josefina Matamoros (artista), el Museu de Lleida, Clara Peya (compositora i intèrpret), Josep Ponsatí (escultor) i Carme Ruscalleda (xef).

Podeu trobar més informació a la web oficial del Consell Nacional de la Cultura i les Arts.