stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://www.ateneus.cat/wp-content/uploads/3451-28584-2019-Bàner-Desfolca’t-300x100-Ateneu.gif

Servei comunitari

Amb la voluntat d’obrir el món dels ateneus als joves, la Federació d’Ateneus de Catalunya i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya impulsen el projecte “Jove, fes teu l’Ateneu!”. Es tracta d’un servei comunitari didàctic que estableix un període de col·laboració i interrelació entre els alumnes de secundària dels centres educatius i les entitats que s’hi vulguin adherir.

Els joves es podran implicar, per exemple, en la gestió d’activitats als ateneus o difondre les tasques que es realitzen des del món associatiu i, d’aquesta experiència compartida, les entitats poden captar l’empenta del jovent per dinamitzar puntualment la seva activitat.

A través d’una fase de recerca històrica de les entitats i d’endinsament a la xarxa ateneística, els alumnes aprendran valors lligats a l’associacionisme: cohesió i integració social, difusió de la cultura popular, gestió de projectes per a la comunitat o promoció de la llengua.

Les entitats interessades en esdevenir un dels ateneus que participarà el proper curs 2015-2016 en el servei comunitari “Jove, fes teu l’Ateneu!” pot posar-se en contacte enviant un correu a ateneus@ateneus.cat.