stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://www.ateneus.cat/wp-content/uploads/3174-26875-2018-Bàner-animat-web-Escenari-468x60-diversos-mitjans-1.gif

Espai A

Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya

Què és l’Espai A?

L’Espai A, és un circuit d’arts escèniques AMATEURS creat l’any 2011 amb l’objectiu  de crear una programació estable d’arts escèniques no professionals arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast del públic en general, produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, cant, dansa i música, així com també potenciar i impulsar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs. L’Espai A és una unió d’esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració de Moviment Coral Català, Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i Agrupament d’Esbarts Dansaires.

 

2016/2017: un nou futur per l’Espai A

Us informem que entre els mesos de gener i maig de 2016 s’ha celebrat la darrera edició de la Xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya, l’Espai A. Després de cinc anys de funcionament, des del Departament de Cultura i la Federació d’Ateneus de Catalunya hem valorat que els objectius que s’havien fixat amb aquest projecte han estat assolits en gran part. Per tant, s’ha decidit tancar un cicle que, sens dubte, ha estat molt satisfactori per a tots els participants i obrir-ne un de nou.

Des del 2011 que es va iniciar aquest projecte unint esforç amb diferents agents culturals del territori, s’ha donat l’oportunitat d’exhibir més de 90 produccions de gairebé 60 grups escènics amateurs (corals, bandes de música, esbarts dansaries i grups de teatre), oferint continguts culturals de qualitat a 27 teatres d’arreu de Catalunya. La resposta del públic que s’ha apropat a alguna de les 300 representacions realitzades ha estat molt positiva i s’ha aconseguit que els espectadors posessin en valor els espectacles amateurs.

Volem agrair-vos a tots els grups, teatres, federacions i col·laboradors que heu participat en el projecte durant aquests anys la vostra tasca, dedicació i bona disposició perquè heu estat vosaltres qui ho ha fet possible.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya s’està treballant en una nova aposta de futur, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, la qual podrà allotjar propostes escèniques que fins ara tenien cabuda dins l’Espai A, ampliant el nombre de sales d’exhibició i permetent programar tot tipus d’espectacle durant tota la temporada.
Per enviar propostes ho podeu fer a través del correu xtac@ateneus.cat

 

5a i última temporada Espai A

Entre els mesos de gener i maig de 2016 15 ateneus han allotjat les 55 actuacions que s’han realitzat, comptant amb uns 2.500 espectadors arreu de Catalunya.

 

4a temporada Espai A

Entre els mesos de febrer i maig de 2015 han estat 16 ateneus d’arreu del territori català els que han escollit 18 espectacles que han format part de l’Espai A. Hi han participat 18 grups de teatre, dansa, cant i música, que en total han realitzat 60 funcions.

3ra temporada Espai A

Entre els mesos de febrer a maig de 2014  han estat 15 ateneus de les quatre províncies les que han acollit els 20 espectacles que han format part de l’Espai A. Hi participen 16 grups de teatre, dansa, cant i música i 15 espais escènics.

2a temporada Espai A

Entre els mesos d’octubre de 2012 i maig de 2013 va tenir lloc la segona temporada on hi van participar 17 espais escènics, 16 grups de teatre, esbart, coral i banda i es van programar un total de 78 funcions.

1a temporada Espai A

Entre els mesos de gener i maig de 2012 va tenir lloc la primera temporada on hi van participar 16 espais escènics, 16 grups de teatre, esbart, coral i banda i es van programar un total de 56 funcions.