stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://www.ateneus.cat/wp-content/uploads/3451-28584-2019-Bàner-Desfolca’t-300x100-Ateneu.gif

Llibre Ateneus

“Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya contemporània”

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha editat el llibre Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya contemporània”Els historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, són els coautors de la publicació, que fa un recorregut pel moviment associatiu al Principat de Catalunya des de l’Edat mitjana fins a l’actualitat, tot destacant la seva aportació a la formació intel·lectual de les classes subalternes.

A més de remarcar la centralitat dels ateneus en la tasca culturitzadora i polititzadora de les classes populars, l’obra incideix en la tipologia d’aquestes entitats associatives, les quals, des de vessants ideològics diversos, acompleixen un objectiu cohesionador dels sectors socials que s’hi identifiquen.

L’afany actualitzador d’aquesta recerca explica la introducció de models sociabilistes que a hores d’ara malden per projectar socialment noves necessitats i concepcions.El llibre ha estat editat per la Federació d’Ateneus de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Distribució

Mapa d’ateneus

Agenda de presentacions

Reportatge

Ramon Arnabat Mata (Santa Margarida i els Monjos, 1957) Historiador, professor del Departament d’Història i Història de l’Art i membre del Grup de Recerca Consolidat ISOCAC de la URV i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.Les seves línies de recerca són els moviments socials dels segles XIX i XX i la Guerra Civil espanyola i el franquisme. Darrerament ha publicat Atac i defensa de la rereguarda (2014) i ha coordinat: Sociabilidades en la España contemporánea (2014).Xavier Ferré Trill (Reus, 1962)Historiador, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili i membre del Grup de Recerca Consolidat ISOCAC.Les seves línies de recerca són els moviments sociopolítics de construcció nacional, el pensament polític, sociològic i literari. Darrerament ha editat l’obra inèdita de Joan Fuster Dues visions (URV/UJI, 2014).