stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://dev.ateneus.cat/wp-content/uploads/Desfolcat2019-Banner-468x60-px.gif

La Federació

La Federació

De la unió dels ciutadans neixen les entitats, de la unió de les entitats neix la Federació d’Ateneus de Catalunya. La voluntat de sumar esforços per ampliar objectius i reforçar les activitats de lleure i cultura fetes envers la ciutadania són la raó de ser de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) des de 1983.

L’entitat està registrada al Registre del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb número de registre 59 de la secció 2a.

L’any 2013 la Federació d’Ateneus va ser declarada entitat d’utilitat pública segons la resolució JUS/675/2013, i el 22 d’abril de 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi a la seva trajectòria.

Els pilars

  • Les persones: els socis són el motor que fa funcionar els ateneus, la seva base i en justifiquen la seva existència.
  • L’activitat: la tradició i la modernitat es donen la mà dins de les entitats culturals catalanes per oferir un ventall d’activitats obertes a tot aquell qui hi vulgui participar.
  • Els valors: la xarxa associativa cultural de Catalunya s’identifica pel foment d’una catalanitat integradora i no excloent, la promoció de la cultura catalana en totes les seves formes i disciplines, i el treball per a dinamitzar i enriquir les condicions de vida en els seus respectius àmbits locals.
  • Els espais: les entitats són espais oberts de trobada on hi ha lloc per a l’activitat, l’oci i la reflexió. Les entitats, amb l’esforç històric dels associats, han assolit un patrimoni arquitectònic: teatre populars i equipaments esportius i cívics…, que es lluita per conservar.

Els Objectius

  • Treballar pel reconeixement de la tasca que fan les entitats culturals catalanes.
  • Oferir formació a les entitats federades d’acord amb les necessitats i reptes del dia a dia.
  • Oferir serveis per tal de facilitar la gestió i potenciar les activitats que ofereixen a la ciutadania.
  • Promocionar i millorar la visibilitat de la tasca que realitzen.
  • Fomentar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències entre les associacions culturals catalanes.
  • Defensar els drets de les entitats federades i promoure el model associatiu que proposen

Tal i com explica l’actual president de la FAC, Salvador Casals, l’objectiu és sumar esforços per continuar creixent.

Amb 179 entitats federades el 2018, la FAC ha evolucionat d’acord amb les exigències i les necessitats del teixit associatiu sociocultural català al segle XXI.