stickyimage

Turisme ateneístic a Andalusia

Coneix els ateneus d\'Andalusia!
http://dev.ateneus.cat/wp-content/uploads/Desfolcat2019-Banner-468x60-px.gif

Beca “Terra d’Ateneus”

Fruit de la col·laboració entre la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, anualment convoquem la Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»,  amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat.

L’objectiu d’aquest premi és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric.

La beca està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball guanyador a la col·lecció “Terra d’Ateneus”, de l’editorial Afers.

CONVOCATÒRIA VI BECA TERRA D’ATENEUS

En aquests moments hi ha convocada la VI Beca Terra d’Ateneus. La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d’estudis locals i comarcals. El termini de presentació de les sol·licituds és el dimecres 8 de maig de 2019. Pel que fa a la realització del treball, el termini serà entre juliol de 2019 i novembre de 2020. Per a més informació i les bases, premeu aquí.

Fins ara, aquests són els treballs becats:

  • “El Cercle Literari i els inicis de l’associacionisme recreatiu, cultural i polític a la ciutat de Vic (1848-1902)”, de David Cao (I Beca Terra d’Ateneus, 2014)
  • “L’Associacionisme educatiu i cultural a Badalona (1879-1936). L’Ateneu Obrer i el Círcol Catòlic”, de Jordi Albaladejo (II Beca Terra d’Ateneus , 2015)
  • “La taula del mirall. L’Ateneu i l’associacionisme cultural i polític a la Selva del Camp, 1878-1979”, de Guillem Puig (III Beca Terra d’Ateneus , 2016)
  • “Els ateneus en l’àmbit rural. El Centre obrer, el Club Moderno de la Sénia i l’associacionisme a la comarca del Montsià (1915-2017)”, de Victòria Almuni i Eva Garcia (IV Beca Terra d’Ateneus , 2017)